Sałatka z fasolki szparagowej i papryki

  • 50 dag zielonej fasolki szparagowej (2 puszki)
  • 2 średnie pory
  • 2 żółte papryki
  • 10 dag pomidorków koktailowych
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku i natki pietruszki
  • olej
  • sok z cytryny
  • przyprawy wg gustu

Fasolkę wyjąć z puszki na sitko, odstawić. Pory dokładnie umyć, pokroić na półkrążki, papryki oczyścić, pokroić w paski. Pory, paprykę i fasolkę wrzucić do jednej miski, wymieszać. Olej wymieszać z sokiem z cytryny, przyprawami i zieleniną. Gotowym sosem zalać jarzyny w misce, wymieszać. Wstawić na godzinę do lodówki. Przed podaniem ozdobić przekrojonymi na pół pomidorkami.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s