Fasolka szparagowa

  • 1 kg fasolki szparagowej
  • 5 łyżek tartej bułki
  • 3-5 ząbków czosnku
  • czubata łyżka masła
  • pęczek natki pietruszki
  • sól

Fasolkę oczyścić i ugotować w osolonym i lekko słodzonym wrzątku. Po odlaniu wody, do fasolki (w garnku) dodać zmiażdżony czosnek, masło, posiekaną natkę i lekko zrumienioną tartą bułkę. Przykryć garnek, potrząsnąć nim mocno, chwilę podgrzewać. Podawać zaraz po przyrządzeniu, np z ziemniakami lub krokietami ziemniaczanymi.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s