Szaszłyki z polędwicy

  • 60 dag polędwicy wołowej
  • oliwa do posmarowania mięsa

m a r y n a t a

  • 1/2 szkl sosu sojowego
  • 2-3 łyżki żubrówki

Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę. Zrobić marynatę. Sos sojowy połączyć z żubrówką, zalać polędwicę. Odstawić na godzinę. Wyjąć, nadziać luźno na szpadki, posmarować oliwą. Upiec na ruszcie. W trakcie pieczenia obracać kilkakrotnie.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s